wtorek, 13 marca 2012

Muffinki z michałkami

Wróciłam do szkoły na jeden dzień i już zaczęło się. Brawo dla mojej klasy która przełożyła wszystkie sprawdziany na jutro ; 3 Już w czwartek oficjalnie będę 16 i nie mam zamiaru ograniczyć się jedynei do przynoszenia cukierków o nie. Jak na właścicielkę bloga kulinarnego przystało coś upiekę ; 3
A tutaj macie babeczki z białymi michałkami, Asia mnie zje bo tylko babeczki i babeczki

Składniki


250g mąki
15g kakao 
1 łyżeczka proszku
pół łyżeczki sody 
1 jajko
200ml mleka 
80 ml oleju 
125g cukru 
8 sztuk michałków 


Tradycyjnie wymieszać oddzielnie suche i oddzielnie mokre składniki. poprzekrawać michałki na pół Potem je razem połączyć mieszając łyżką niezbyt dokładnie, im gładsza masa tym twardsze babeczki. Do papilotek wkładamy łyżkę masy pół michałka i przykrywamy go jeszcze 2 łyżkami. Michałki, które zostaną zjadamy :3
I to cała praca, a efekt? świetny.

Krem
- 200g serka mascarpone
- 200ml śmietany 36%
- różowy barwnik
Ubyć wszystko razem włożyć do rękawa i przyozdabiać






3 komentarze: