Dlaczego warto jeść masło czosnkowe:
- łagodzi bóle głowy
- redukuje tkankę tłuszową
- pomaga w gojeniu ran
- wzmacnia odporność
- zmniejsza ciśnienie
- poprawia wzrok
To tylko niektóre z właściwości.Osobą z cukrzycą i niskim ciśnieniem niewskazane jest jedzenie go w dużych ilościach. Niektórzy mimo, że uwielbiają to warzywo nie mogą znieść zapachu.
Co niweluje nieprzyjemny zapach;
- miód
- zielona pietruszka
- mięta
- goździki
- jogurt
- jabłko
Teraz przepis na meseło czosnkowe
Składniki
- 3/4 kostki masła
-3 ząbki czosnku(starte na tartce)
- pół łyżeczki bazylii
Składniki wymieszać i ta dam masło; ) Najlepsze do bagietek można zapiekac w piekarniku około 7 minut
Może wieczorem uda mi sie, jak wspomniałam wczoraj, upiec babeczki ; ) Ale póki co szykuję sie na 16 na łyżwy.
A,ja uwielbiam czosnek,szczególnie w pastach,czy na kanapkach właśnie;)
OdpowiedzUsuńprzepis do spróbowania!
Miłego blogowania!
M.
a ja tez robię masło czosnkowe , choć zwie się
OdpowiedzUsuńziołowe, pycha
http://kuchniaalicji.blogspot.com/2011/05/p.html